Támogatóink

 
Kezdőlap arrow Kezdőlap arrow Baku: Oumiha ismét megállította Mikit
Baku: Oumiha ismét megállította Mikit Nyomtatás E-mail
Írta: Kopi   
2015. június 23.

Image
Idén harmadszor csapott össze Sofiane Oumiha és Varga Miklós, a Harangi Imre SE 60 kilós öklözője nemzetközi viadalon, és sajnos harmadszor is a gall fiút látták jobbnak a pontozók. A mai (június 23.) találkozón az érem volt a tét már az I. Európai Játékokon, de - bár Varga remekelt a találkozó középső szakaszában - a medáliát nem a mi fiunk nyakába akasztják ezúttal.


Európai Játékok, Baku

2015. június 23., 60 kg (a legjobb 4 közé jutásért)


Varga Miklós (HUN) - Sofiane Oumiha (FRA) 0-3


ELSŐ


A mérkőzést a tévében követhettük nyomon (végre...). Az első menetben Varga egészen jól, agilisan bunyózott, de főleg a menet második felében több ütést indított a francia, s bár nem mindig talált, de maga a szándék, az irányítás az ő javára billetnette kicsivel a mérleg nyelvét a pontozóknál (két bíró Oumihát, egy Mikit látta jobnak, vagyis még bárhogy alakulhatott volna a meccs ezután). Ugyanakkor elmondható, hogy a HISE klasszisa még úgy is simán partiban volt ellenfelével, hogy - kívülről úgy tűnt - nem igazán találta az ütőtávot olykor.


MÁSODIK


A második menet kiválóan indult a számunkra, majd később is Varga irányította a találkozó menetét. Sajnos azonban túl sok olyan ütést szedett össsze, amelyet a gall srác csak úgy belevágott a levegőbe, Miki meg benyelte azokat. Ezzel együtt is azonban kimondottan szép találatokat tudhatott magáénak Varga, aki - vélhetően Máté Attila edző utasítására - jobban ráment a franciára, így a másik bunyós kevésbé tudta kihasználni hosszabb végtagjait. Aztán a menet végén meglepődve vettük tudomásul, hogy a pontozók ezt a menetet is Oumihának adták (sőt, itt még megosztott pontozás sem volt).


HARMADIK


A harmadik menetben Mikinek valami nagy-nagy csodát kellett volna véghezvinnie, hiszen ha csak picivel is, de sajnos két menetet hozott a francia srác addig, ezért elég nehéz volt azt hinni, hogy megfordítja Miki a csatát. Holott (ezt csak mi tesszük hozzá) a régi fajta pontozás szerint erre több sansz lett volna, de mióta meneteket pontoznak ez egy szinte kilátástalan helyzetnek számított...


Miki ment előre, talált is nem egyszer, de az egyre magbiztosabb Oumiha visszatalált majdnem mindig, s csak arra kellett figyelnie, nehogy beleszaladjon egy KO-ba vagy TKO-ba. Nem is tette meg ezt a szívességet Oumiha, akiről vélhetően nem most hallottunk utoljára, hiszen igen jó bunyóst ismerhettünk meg benne.


Sajnos Varga Miklósnak nem sikerült legyűrnie a gall bokszolót, bár a második menetet a mi szánk íze szerint lepontozva talán más lett volna a harmadik felvonás - ha hagyják, hogy az döntsön a mérkőzésről...


Kimondhatjuk: nagy skalp lett volna Oumiha legyőzése, amire volt esélye Mikinek, de a korábbi belgrádi, majd a litvániai tornához hasonlóan megint a francia nyert pontozással.


Közel volt az érem, de Bakuból medália nélkül tér haza mind Ungvári István, mind Varga Miklós. Reméljük, hogy legközelebb átlépik azt a bizonyos küszöböt a srácok!


Hajrá, HISE és magyar boksz!


 
© 2018 harangiboxing
E-mail: szerkesztoseg@harangiboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.