Támogatóink

 
Kezdőlap arrow Edzők
Edzők Nyomtatás E-mail
Írta: Zoli   
2007. július 28.

Image
Máté Attila

szül: Debrecen, 1965.05.06
cím: 4251 Hajdúsámson Radnóti utca 2.
tel: 06/20/9788-508

Edzőnk 1980-ban, a Debreceni Sportiskolában ismerkedett meg az ökölvívással, Kovács Andrástól sajátította el a sportág alapjait. A hároméves DSI-időszak alatt számtalan korosztályos érmet szerzett, ifiként aranyjelvényes minősítést ért el.
A sportiskolától 18 évesen a DMVSC-hez került, ahol Oláh Miklós és Pálocska József trenírozta tovább az akkor más sportállásban lévő ökölvívót.
A katonaidőt is sportolóként, a Honvéd Kun Béla SE színeiben szolgálta le, felnőtt első osztályú minősítést szerzett és tagja volt a csapatbajnokságon a legjobbak között szereplő kiskunfélegyházi gárdának is.
Leszerelés után újra sportállásba került, a GÖCS-nél helyezték el, de miután 1989 decemberében megszületett első gyermeke, úgy döntött, szögre akasztja a bokszkesztyűt, befejezi a versenysportot.
1994-től azonban újra bekapcsolódott a sportág vérkeringésébe, s Váradi János mellett az Aranykesztyű Ökölvívó Klubban oktatta a gyerekeket.
Sámsonban egy évvel később kezdett a tréningek vezetéséhez - 1996-ban megszerezte a középfokú edzői minősítést -, s azóta is társadalmi munkában, szívvel-lélekkel pallérozza a település ökölvívóit.

- Óriási kitartásra nevelt a bunyó, azt tanultam az edzőimtől, amit én is vallok: kizárólag csak a munkában hiszek! A sikert nem adják ingyen, csak kemény edzésekkel lehet eredményt elérni, a befektetett munka előbb-utóbb kamatozik. A boksszal nagyon jól lehet nevelni a gyerekeket, a mai világban stabil értékrendet kapnak a sporttól - mondta Máté Attila.

 

Image
Deél István

szül:1962.04.07

cím:4026 Debrecen,Hortobágy utca 5.

tel:06/30/429-2025

 

 1975-ben a debreceni Dózsában kezdtem el az ökölvívást. Első edzőm Bartha Frici bácsi volt,akinek sok egyéb mellett a Bocskai-emlékverseny létrehozása  is a nevéhez fűződik. Később Kálmánczhelyi Antal , is irányította edzéseimet,majd katonaként a Kiskunfélegyházi Honvéd csapatához kerültem. Versenyzőként az ifjúsági válogatottságig jutottam,felnőttként pedig kétszer nyertem vasutas magyar bajnokságot .Az edzéseket 1998-ban a DTE csapatánál kezdtem,ahol Gájer József vezetőedző mellett segédkeztem.2000-ben Szabó Sándor és Somlai Miklós hívására a DVSC ökölvívó Kt.-nél  folytattam tovább az edzői munkát,majd 2002-től egy évtizeden át a vezetőedzői feladatokat is elláttam.2012 őszétől kerültem az egyesülethez,ahol a debreceni tagozatot edzem. Büszke vagyok,hogy a kezem alatt rengeteg gyerek tanulta meg az ökölvívás alapjait és eddigi pályafutásom során több mint 250 magyar bajnokot neveltem ki.

Deél István 2005-ben megkapta a Magyar Ökölvívó Szövetségtől az ökölvívásért kitűntetést.

  

 

 

 
© 2018 harangiboxing
E-mail: szerkesztoseg@harangiboxing.hu
Joomla egy nyílt forráskódú rendszer, mely a GNU/GPL Licensz alatt áll.